KSP.sk

Korešpondenčný seminár z programovania

Článok
Tlač

Alley Cat

Boli ste už niekedy mačkou? Pravou, pouličnou, riadiacou sa hedonizmom a heslom "Carpe diem!" ? Ešte nikdy? Teraz máte príležitosť, vďaka SynSoftu a hre Alley Cat!

Hra hneď na prvý pohľad očarí nádhernou CGA grafikou (320x200, 4 farby). Pre majiteľov počítačov Atari takisto poteší dostutpnosť pre túto platformu. Po pár úvodných nastavovacích formalitách sa ocitáte... na ulici. Pri smetiakoch, plote, prádelných šnúrach a oknách. Na zemi sa ale neoplatí zostávať príliš dlho, pretože raz za čas sa ňou preženie zúrivý pes, pre ktorého je mačka nevídaným spestrením večera.

Prvá cesta za lepším životom mačky vedie skokom na smetiaky, ďalej potom skokom na prádelnú šnúru, obozretne sa vyhýbajúc konkurenčným mačkám v smetiakoch, predmetom letiacim z okien a neočakávaným stretnutiam s myškami na prádelných šnúrach. Na druhej strane, za správny skok na myš sa už dajú získať nejaké tie body. Hlavná časť hry sa ale začína vtedy, keď mačka skočí do otvoreného okna. Dostane sa do miestnosti, v ktorej musí splniť nejakú úlohu -- vypustiť kanárika, chytiť rybu v akváriu, myši v syre, vypiť mlieko ... . Aby to nebolo také jednoduché, do cesty sa našej mačičke stavia zákerná metla alebo spiace psy. Extra levelom je potom okienko, v ktorom sa objaví ďalšia mačka.

Zhrnutie

Hra má netradičnú tematiku, ktorá isto poteší srdce každého nekonvenčného hráča. Taktiež sa jej nedá uprieť inovatívne spracovanie tematiky a originálne nápady, ktorými hra priam prekypuje. Na druhú stranu, autori bohužiaľ zvolili zastaralejšiu technológiu pre grafický výstup, zvuk je taktiež už pomerne vzdialený súčasným trendom.

 Naše hodnotenie:
Hrateľnosť: 8/10
Grafika: 3/10
Zvuk: 3/10

Posledná úprava 02 november, 2009, 21:32 CET, túto podstránku generuje pmWiki


Účet

Prihlasovanie už nefunguje. Používaj nový KSP web.
 
loading

Redirecting