KSP.sk

Korešpondenčný seminár z programovania

Článok
Tlač

Arkanoid

Arkanoid je skutočná klasika v hernom priemysle. Prvá verzia vznikla v roku 1986 a po úspechu ju nasledovali porty na všetky hracie konzoly. My sa teraz zameriame na verziu pre IBM PC. Hra začína úvodnou zvučkou ktorá je veľmi návyková. Hra má aj dej ktorý však pre ňu nie je potrebný. Keď sa však dostanete do posledného levelu musíte poraziť bossa a tým zachrániť vašu loď pred zničením.

Samotná hra sa skladá z jednotlivých levelov. V každom je vaším cieľom rozbiť všetky tehlicky z ktorých sa skladá stavba v hornej časti obrazovky. Tehličky rozbíjate pomocou loptičky ktorú odrážate loďou v spodnej časti obrazovky. Začínate s 2 zivotmi. Ak sa vám loptičku nepodarí odraziť strácate život a pokračujete v rozbíjaní.

Dizajn levelov je veľmi farebný a rozmanitý. Cieľ je však v každom leveli rovnaký - rozbiť všetky tehličky. Aby ste nenarazili na stereotyp, neskôr v hre pribudnú tehličky, ktoré musíte rozbiť na dva krát, alebo také, ktoré sa rozbiť nedaju.

Po rozbití z tehličiek padajú rôzne bonusy ako zväčšenie lode, spomalenie loptičky, streľba, 3 loptičky, priamy prechod do ďalšieho levelu.

Jediné čo je možné hre vyčítať je prílišná náročnosť 3. levelu. Ak sa do neho dostanete, tak v ňom miniete večšinu svojich životov. Druhou nevýhodou je, že sa pozícia v hre nedá uložiť. Preto musíte hru vždy hrať odznova.

 Naše hodnotenie:
Hrateľnosť: 8/10
Grafika: 10/10
Zvuk: 8/10

Posledná úprava 02 november, 2009, 21:38 CET, túto podstránku generuje pmWiki


Účet

Prihlasovanie už nefunguje. Používaj nový KSP web.
 
loading

Redirecting