KSP.sk

Korešpondenčný seminár z programovania

Článok
Tlač

Dyna Blaster

Jednoduché ovládanie, vznešený cieľ a kopa nepriateľov. Čo viac si môže človek so záľubou v pyrotechnike priať?

Dyna Blaster je súčasťou série Bomberman, aj keď sa od ostatných hier značne líši. Ovládate Bieleho bombermana, ktorý chce poraziť Čierneho bombermana. Čierny ukradol dcéru vynálezcu všetkých bombermanov a uväznil ju vo svojom zámku. Odkiaľ sa tam zobral drak, nikto netuší. Cestou na zámok sa musíte prebiť 8 úrovňami, z ktorých každá obsahuje 8 bludísk. Vašou jedinou zbraňou je bomba (taká tá z animovaných filmov). Na začiatku máte iba jednu s malým dosahom, ale postupne získate vďaka bonusom možnosť ukladať viac bômb s väčším dosahom naraz.

Jednotlivé úrovne sa líšia grafickým spracovaním aj nepriateľmi pobehujúcimi v bludisku. Najobľúbenejší je určite maco, ktorý vás dokáže ako jediný z malých nepriateľov naháňať (skutočne je prítulný). V zasneženej úrovni sa napríklad vyskytuje malý fialový tučniak nápadne pripomínajúci maskota nemenovaného operačného systému. Teda, skôr pripomína holuba z nemenovaného IM programu, ale to by potom nedávalo zmysel (prečo by už holub pobehoval v zasneženej krajine). V 8. bludisku každej úrovne na vás čaká boss -- naozaj odolná potvora.

V záverečnom, 8. bludisku 8. úrovne budete bojovať priamo proti Čiernemu bombermanovi a jeho učňom. Aj keď nikto z nich nekladie bomby, nie je ľahké ich zabiť. Čierny má totiž ochranný štít, ktorý zmizne až keď vyzabíjate všetkých učňov. Učni sa zase premieňajú na ohnivé gule a tým bomby vôbec neškodia (na druhú stranu, vás oheň rovno zabije). No ak prekonáte aj poslednú prekážku, oslobodíte tým vynálezcovu dcéru a rozplačete Čierneho. Ten pohľad naozaj stojí za celú námahu.

Vysoko návykový singleplayer nie je všetko, čo ponúka Dyna Blaster. Multiplayer je totiž ešte návykovejší. Obsahuje dva módy, obyčajný a _kostričkový_, v ktorom sa nachádzajú aj veľmi nepríjemné bonusy, napríklad znemožnené alebo automatické kladenie bômb. Maximálny počet hráčov je 5.

Dyna Blaster nie je výrazne ťažká hra, ale vyžaduje riadnu dávku trpezlivosti. V princípe nie je zložité prechádzať bludiskami, ale v praxi sa ľahko kvôli nepozornosti zomiera. Preto vám prinášame cheaty pre pokojnejší spánok. Stačí na úvodnej obrazovke napísať *HUDSONSOFT*. Biely bude nezraniteľný (neplatí proti bossom) a bude mať maximálny počet bômb s maximálnym dosahom. Navyše, klávesmi *1* až *8* a *F1* až *F8* sa budete môcť prepínať medzi jednotlivými bludiskami a úrovňami.

 Naše hodnotenie:
Hrateľnosť: 10/10
Grafika: 4/10
Zvuk: 6/10

Posledná úprava 02 november, 2009, 21:34 CET, túto podstránku generuje pmWiki


Účet

Prihlasovanie už nefunguje. Používaj nový KSP web.
 
loading

Redirecting