KSP.sk

Korešpondenčný seminár z programovania

Článok
Tlač

Mortal Kombat

Máte radi hry, kde sa stále niečo deje? Niečo, čo pocíti aj vaša klávesnica? Kde osud vášho hrdinu závisí od správnych reakcií a ide doslova o milisekundy? Potom je tu práve pre vás bojová hra plná brutálneho násilia Mortal Kombat.

Každoročný najprestýžnejší shaolinský turnaj bol prerušený starým čarodejníkom Shang Tsungom, ktorý porazil veľkého Kung Laa. Tým presunul balanciu výrazne na stranu chaosu. Do turnaja vstúpili Liu Kang a Johnny Cage, aby vyrovnali balanciu dvoch svetov. Shang Tsung pozval na turnaj Sub-Zera, ktorého tajný zámer bol práve zabiť Shang Tsunga. Nemŕtvy ninja Scorpion taktiež vstúpil, aby sa pomstil Sub-Zerovi, ktorý mu vyzabíjal celý klan. Shang Tsung pozval aj boha bleskov Raidena, ktorý si zobral podobu človeka, aby mohol vstúpiť. Plukovníčka Sonya Blade naháňala diabolického thuga menom Kano, ale na ostrove bola prepadnutá Shang Tsungovou gardou a musí sa zúčastniť turnaja, aby zachránila svoj tím.

V turnaji bojuje jeden proti jednému. Štandardné útoky sú vysoký úder, nízky úder, vysoký kop a nízky kop. Ďalšou akciou je blok. Kombináciou akcií sa dajú robiť kombá. Kombá sú špecifické pre každú postavu. Po dvoch porážkach súpera je možnosť zahrať fatalitu. Je to kombinácia kláves, ktorá spustí animáciu finálnej akcie, napríklad Sub-Zero nepriateľovi vytrhne hlavu, na ktorej ešte visí chrbtová kosť. Mortal Kombat sa tým stal premiérou herných krvákov.

V hre sa po úspešnom zdolaní všetkých nepriateľov dostanete do endurance matchov, kde musíte poraziť dvoch za sebou. Ak zvládnete aj toto, nastupujú bossovia v podobe štvorrukého princa menom Goro a čarodejníka Shang Tsunga.

V hre je skrytý kríženec dvoch ninjov menom Reptile. Ako sa k nemu dostať? Dá sa to aj bez cheatov, ale je to prakticky nemožné. Cheaty sa aktivujú v hlavnom menu po stlačení kláves Down, Up, Left, Left, Attack, Right, Down. Dajú sa tam zapnúť niektoré cheaty, odporúčam hlavne blood mode, aby to bolo krvavejšie. Zaujímave sú napríklad Flag 4 (Reptile bude dávať hinty, ako sa k nemu dostať), Flag 6 (počítač bude dávať fatalitu), Flag 5 (nekonečný počet opakovaní zápasu), Flag 0 (druhý hráč zomrie po jednom zásahu).

Ak získate Reptila v druhom endurance matchi (v časti, kde bojujete proti dvom protivníkom), tak druhý Reptile bude Secret Sonya (svietiaca na zeleno), ktorá vie robiť kombá Scorpiona, Sub-Zera aj tie svoje súčasne. Poraziť ju hoci aj s cheatmi je umenie.

 Naše hodnotenie:
Hrateľnosť: 7/10
Grafika: 8/10
Zvuk: 7/10

Posledná úprava 02 november, 2009, 21:39 CET, túto podstránku generuje pmWiki


Účet

Prihlasovanie už nefunguje. Používaj nový KSP web.
 
loading

Redirecting