KSP.sk

Korešpondenčný seminár z programovania

Článok
Tlač

Prince of Persia

Pri tejto hre pocítite vôňu Orientu, vstúpite do sveta Tisíc a jednej noci a vyskúšate si na vlastnej koži, ako sa žilo v podzemí perzských palácov.

Ako to už býva, vezír je hlavný záporák. Volá sa Jaffar a využil sultánovu neprítomnosť, aby sa zmocnil krajiny. Od trónu ho už delí len maličkosť: sultánova dcéra. A pretože je nádherná (na obrázku si dobre všimnite, ako si dali vývojári záležať na detailoch jej tváre), ponúkol jej sobáš. A pretože je Jaffar škaredý, nosí odtiene ružovej a má pichľavú bradu, princezná ho nechce. Vezír jej dal hodinu na rozmyslenie, po jej uplynutí sa s princeznou ožení alebo ju popraví nejakým orientálnym spôsobom (spojka _alebo_ bola použitá vo vylučovacom zmysle).

Poslednou nádejou princeznej je statočný mladík, ktorého zhodou okolností ľúbi. Ten je však kdesi hlboko v Jaffarovom väzení. Má to ťažké; na okolí je okrem strážcov aj pekná kopa pascí a priepastí. Tu vstupujete do hry vy ovládaním mladíka. Vašou úlohou je dostať sa do hodiny k princeznej. Cestu vám uľahčí meč, ktorým musíte poraziť strážcov a nakoniec aj Jaffara. No Prince of Persia nie je vôbec bojová hra. Podstatou zostáva skákanie po plošinách, opatrné prechádzanie cez ostne trčiace zo zeme a zliezanie z veľkých výšok.

Dokonca ani stropom si zajatec nemôže byť istý.

Budúci princ si vo voľnom čase rád zacvičí gymnastiku.

Prince of Persia je vcelku ťažká hra. Aby vám nejaká zamotaná pasáž nepokazila dojem z celej hry, prinášame vám cheaty, s pomocou ktorých ju ľahko prekonáte. Hru spustite s parametrom *MEGAHIT*. Potom v hre stlačením *Shift+L* prejdete do ďalšieho levelu, stlačením *K* zabijete všetkých nepriateľov na obrazovke a pomocou *R* zase oživíte princa. Autori zakomponovali do hry ešte ďalšie cheaty, skúste si ich sami objaviť.

 Naše hodnotenie:
Hrateľnosť: 8/10
Grafika: 6/10
Zvuk: 10/10

Posledná úprava 05 november, 2009, 16:23 CET, túto podstránku generuje pmWiki


Účet

Prihlasovanie už nefunguje. Používaj nový KSP web.
 
loading

Redirecting